Om meg

Heisann!

img_5541Mitt navn er Torbjørg Kjærnes Thim. Jeg er NLP Coach, NLP Trener, pusteteknikkveileder, blogger, amatørmusiker, økonom og ikke minst trebarnsmor og kone til en fantastisk mann.

Min bakgrunn er fra næringslivet der jeg har jobbet innenfor økonomi og regnskap de siste 16 årene. De siste 5 årene har jeg jobbet med ledelse og HR i de selskapene jeg har vært ansatt. Dette har gitt meg en bred erfaring på hva som fungerer og ikke fungerer ute i arbeidslivet.

Gjennom hele livet har jeg hatt et ønske om å hjelpe andre til å få en bedre hverdag, men har ikke helt visst hvordan. Det har endt opp med at jeg nok har gitt noen råd og formaninger til andre som de egentlig kunne vært foruten. Dette ønsket om å hjelpe har drevet meg til den utdannelsen jeg nå holder på å ta. Gjennom å sertifisere meg som NLP Coach vil jeg ha gode verktøy til å hjelpe andre ved å kunne stille kvalifiserte og åpne spørsmål.

Hovedforskjellen er at jeg gjennom god kommunikasjon kan hjelpe den jeg snakker med til å se en annen løsning og et annet svar. Fordelen er at denne løsningen og dette svaret faktisk finnes hos den andre og ikke i meg. Samtalepartneren blir derfor eier av løsningen uten å føle at han eller hun fikk den «tredd-ned-over-hodet».

Det som også fasinerer meg er hvordan vi mennesker ser på samme situasjon helt ulikt. Årsaken er veldig enkel – det er fordi vi har ulike indre referanser. Det vil si at vi tolker opplevelser og situasjoner gjennom tidligere opplevelser.

Ved å flytte fokuset fra ego sonen til bidra sonen kan jeg derfor enklere klare å skille mellom hva som er noe jeg må ta tak i og hva som egentlig hører til motparten.

Gjennom dette har jeg fått en ny frihet til å fokusere på det som gir meg mening i livet. Det har blitt enklere å la det som jeg ikke kan påvirke ligge.

Skap deg en god dag!

Klem fra

Torbjørg

Telefon: 90 73 09 17
E-post: tkt@lifework.no