Coaching, Vågemot

Har du satt deg fast i komfortsonen?

Jeg hører stadig at årsaken til å blir i komfortsonen er fordi det er godt sted å være. Endringer er ikke nødvendig.

Verden hater forandring, likevel er dèt det eneste som har brakt oss fremgang – Charles Kettering

Dersom ingen hadde våget å gå ut av komfortsonen sin for å tenke annerledes ville kanskje ikke hjulet ha blitt oppfunnet, eller hva med lyspæren og telefonen?

Den greske filosofen Heraclitus sa at «Endring er det eneste som er konstant i livet». Så da er mitt spørsmål til deg. Er du i føresetet for den påvirkningen du får i ditt liv som er et resultat av de endringene som skjer rundt deg?

Padda

En tung svær padde jaktet på en lavtflyvende øyenstikker og glemte helt å se hvor den hoppet. Plutselig havnet den nede i et enormt traktorspor som var blitt kjørt opp i regnet dagen før.

Padda strevde en stund, men kom seg ikke opp og slo seg etter hvert til ro nede i hjulsporet. En stund etter kom en glad frosk hoppende forbi. Den stoppet opp og så ned på padda: «Hva gjør du der?»

«Jeg slapper av.» sa padda.
«Er det ikke kjedelig å være nedi der uten venner og sånt noe?» maste den lille frosken.
«Jeg klarer meg bra,» svarte padda, «jeg har både mat og vann.»
«Okei!» svarte frosken og borte var den.
Neste dag kom den lille frosken hoppende glad og fornøyd forbi og bråstoppet. Oppe på kanten satt padda.
«Jammen, likte du deg ikke nedi hjulsporet der?»
«Det kom en traktor,» svarte padda.

Så hvilken traktor er det som må komme for å vekke deg til live slik at du klarer å hoppe opp av traktorsporet? Kanskje er du så fastlåst at du engang ikke vet at du sitter fast i et traktorspor.

Komfort eller stagnasjon

Komfortsonen kan også bli en stagnasjonssone. Så lenge komfortsonen er et sted du henter energi og kommer i balanse for å kunne møte de endringene som skjer rundt deg med optimisme og pågangsmot så er det nyttig å være der. Det er når du blir så komfortabel der at du mister oversikt over hva som skjer rundt deg at den kanskje er mer til besvær.

Gjennom livet lager vi beskyttelses lag utenpå som gjør at vi mister evnen til å se hva som skal til for å gjøre det som skal til for å få et balansert og godt liv. Vi kan bli fanget i troen på at «det bare er sånn det er» og «sånn har vi alltid gjort det.» Trenger det å bare være sånn? Hva om du kunne ta styringen i ditt liv og leve optimalt uten at det går på bekostning av deg eller de rundt deg?

Gjennom coaching utfordrer jeg begrensede troer og overbevisninger som gjerne er årsakene til at vi havner i denne tåka der vi ikke er i stand til å legge merke til hvor enkelt vi kan komme opp av traktorsporet gjennom å se på saken fra flere perspektiver.

Jeg håper det har satt igang noen tanker hos deg. Ta gjerne kontakt eller kommenter nedenfor og fortell meg hva du tenker om endring og det å gå ut av komfortsonen.

Skap deg en god dag!

Klem

Torbjørg

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *