Coaching, Stressmestring

You snooze, you loose!

Visste du at den største forskjellen mellom mennesker med suksess og de med mindre suksess er hvordan de starter dagen. Så hva gjør du når du våkner om morgenen? Slumrer du eller spretter du ut av sengen med en gang alarmen ringer?

Hvilke én hverdagsvane du kan flytte om på for å åpne opp nye muligheter for deg selv?

De siste ukene har jeg hatt muligheten til å se på mine egne hverdagsvaner og hva som skal til for å oppnå det livet jeg ønsker å ha. Det har gjort at jeg har søkt etter hva som fungerer for andre suksessfulle mennesker.

Først kom jeg over en annerledes måte å planlegge året, månedene, ukene og dagene samt alle gjøremål på. Det er rett og slett en notatbok som jeg kan tilpasse mitt eget behov. Dette heter BulletJournal og er veldig populært i store deler av verden. Mulig du har hørt om det før (hvis ikke kan du lese mer her på den offisielle BulletJournal siden til Ryder Carroll som er skaperen bak det analoge systemet i en digital verden – www.bulletjournal.com).

For meg har dette revolusjonert måten jeg tømmer hodet mitt for informasjon. Selv om det nå har vært sommer så har jeg allikevel mye å holde styr på som gründer. Med BulletJournal har jeg nå fått et system som jeg kan notere ned alle gjøremål, avtaler og notater som jeg tidligere hadde lagret i hodet. Det har skapt mer rom i hodet til å bli mer kreativ. Og ja, det er vanlig penn og papir – en helt annen følelse enn å bare bruke tastaturet på en PC eller Mac.

For å finne inspirasjon til hvordan jeg kan tilpasse min BulletJournal til mitt behov søkte jeg etter videoer på YouTube. Dette førte meg til en blogger som heter Kara. Hun har en blogg som heter bohoberry.com. Hun snakker om en fantastisk morgenrutine som hadde endret livet hennes siden hun startet med det i 2015.  Hun kalte den for «The Miracle Morning.»

Dette ble jeg nysgjerrig på – det gjorde at jeg begynte å søke på hva dette egentlig var. Det var da jeg kom over boken til Hal Elrod som heter The Miracle Morning. Har du ikke lest eller hørt om den vil jeg definitivt anbefale deg å lese den. Som tittelen sier så handler den om en mirakuløs morgen der du gjennom 6 ulike steg sørger for å starte dagen på best mulig måte.

Så hvordan kan en morgenrutine endre livet ditt?

Det sies at du ved å slumre eller snooze så er det egentlig en indre motstand i deg mot å starte dagen din og til å våkne opp for å skape det livet du ønsker deg. Så ved å snooze så sender du negative signaler til kroppen din og du gir deg selv ubevisst en dårlig start på dagen. Dette skaper igjen ringvirkninger på resten av dagen din og livet ditt. Det du gjør i dag er det som skaper fremtiden din – på alle plan.

Jeg har alltid vært en som har foretrukket å snooze – gjerne i flere timer. Det har vært en overbevisning i meg om at jeg ikke er en morgenfugl. Så for meg å skulle starte med en morgenrutine som ville kreve at jeg skulle stå opp tidligere enn jeg noen gang har gjort virket egentlig litt utopisk.

Nå har jeg holdt på i 8 dager – det har vært noen dager der jeg har sovet lengre, men jeg har uansett gjennomført rutinen min. Dette gjør at jeg hver dag har både meditert, affirmert, visualisert, trent, lest og skrevet. Alt dette før resten av familien har våknet til liv. Målet er å fortsette med dette også fremover når hverdagsrutinene kommer på plass igjen.

Så år jeg kombinerer denne morgenrutinen med BulletJournalen min så har jeg  en opplevelse av å ha blitt mye mer effektiv bare i løpet av få dager. Til og med mannen min har merket endringen som har skjedd. Måten jeg nå fører min BulletJournal gjør også at jeg unngår å gå rundt med løse tråder i tankene mine. Så fort jeg kommer på noe jeg skal gjøre, huske på eller notere så skriver jeg det ned med en gang.

Nå vil jeg høre fra deg. Hvilken en hverdagsvane kan du flytte på for å åpne opp for flere muligheter for deg selv?

Ha en super dag!

Klem fra

Torbjørg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *