Ukategorisert

Hva nå Donald Trump?

presidential-election-1336480_1280De første reaksjonene på valget i USA har lagt seg. Det begynner å komme frem flere nyanser til hva bakgrunnen for at Trump vant er. At det er misnøye med mangel på arbeidsplasser i industrien og et opprør mot eliten er to av de sakene som blir tatt opp som hovedpunkter i grunnen til at han vant.

Det jeg også opplever er at det er mye unødig negativitet mot den nye presidenten. Noe av de grenser til regelrett mobbing. Hadde det vært vår egen sønn eller datter som hadde mottatt den samme negative oppmerksomheten så tror jeg vi ville forsøkt å sette en stopper for det.

Mobbing eller propaganda?

Når vi tillater denne spredningen av «mobbing» på sosiale medier er vi da egentlig noe bedre enn hva beskyldningene mot han er? For vi kjenner egentlig ikke hvem han er som privatperson og hva hans egentlige innerste drømmer er. Det eneste vi kjenner til er den personen han velger å være når han viser seg i offentligheten. For hvem er egentlig Donald Trump når han er alene. Det får vi nok aldri vite om vi ikke får muligheten til å ha en fortrolig samtale med han.

Kanskje han til og med kan overraske oss nå når han flytter inn i det hvite hus hvor hans privatliv nok blir mer eksponert enn det har vært til nå. Hvem vet? Jeg er både spent og nysgjerrig på hvordan han vil takle denne rollen og det ansvaret han nå har fått.

Hva om han får det til? Hva om det faktisk går bra?

Det er kanskje enkelt for oss her i Norge dømme hva som burde vært gjort og ikke gjort. Allikevel er det vanskelig for oss å virkelig forstå de bakenforliggende årsakene til at de fleste av amerikanerne som faktisk stemte gjorde det valget de gjorde. Uansett det beste vi kan gjøre nå er å akseptere det som har skjedd.

En ting har jeg bestemt meg for. Jeg vil ikke bidra til å spre negativitet på sosiale medier eller i mine omgangskretser om det som har skjedd. Jeg velger heller å fokusere på det jeg kan gjøre for å gjøre en positiv forskjell i andres liv her og nå. Hva som har skjedd i USA får jeg allikevel ikke gjort noe med.

Det er også det som jeg opplever som den største utfordringen vi har i samfunnet i dag. Temaer og utfordringer som vi egentlig ikke får gjort noe med tar altfor stor plass i mediene. Det er blitt altfor enkelt å uttale seg uten filter om temaer som vi egentlig ikke har noe grunnlag å uttale oss om. Dette bidrar ikke alltid til et positivt samfunn og smitteeffekten er dessverre stor.

Hva skal vi si til barna?

Jeg la merke til at UNICEF hadde laget en artikkel i går som handlet om hvordan vi skulle snakke med barna om det som har skjedd. Mine egne barn var nå redde for at 3de verdenskrig skulle bryte ut. Heldigvis får vi håpe at det er et apparat rundt Trump som gjør at han ikke får tilgang

Det som blir spredd på sosiale medier fanges også opp av yngre barn som mangler de samme filtrene som vi har. De tror på det som blir skrevet og sagt. Internet og Google er fasiten for de. Det er derfor enda viktigere at vi som voksne snakker med barna våres om hvordan det egentlig henger sammen og at verden er ikke over natta blitt et farligere sted å leve.

Så hva velger du å gjøre? Velger du å bli med på å spre mobbing og propaganda mot den nye presidenten? Eller velger du å ta avstand fra det og heller gjøre det du kan i ditt eget nabolag for å få et bedre samfunn der du bor.

Nå mener jeg ikke at vi skal bli blinde på hva som skjer ute i verden. Det er viktig å holde seg oppdatert, men det er også viktig å filtrere bort det som ikke er med på å bygge opp og støtte opp under en positiv utvikling av verden. Alt vi gir næring til vokser.

Jeg velger meg kjærlighetm trygghet og ærlighet.

Hva velger du?

 

Klem fra

Torbjørg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *