Coaching, Ukategorisert

Nå gidder jeg ikke vente lenger…

Bare vent (…) da skal alt bli så mye bedre

here-and-now-413092_1280Kjenner du deg igjen? Bruker du tiden til å vente på det som kommer? Vi venter på fredag, vi venter på kvelden, vi venter på julen, vi venter på sommeren. Hva er så grunnen til at vi går rundt og venter hele tiden på noe bedre? Hva er det som gjør at alt blir så mye bedre da….? Og blir det egentlig bedre når vi kommer dit?

«Alle disse dager som kom og gikk, ikke visste jeg at det var livet» – Stig Johansson

Skal vi tro det økende fokus på tilstedeværelse, mindfullness, yoga og andre former for trening som gir balanse og ro så er det stadig flere som søker etter meningen med livet.

Det har det for så vidt alltid vært at vi mennesker søkt etter meningen med livet. Kanskje det rett og slett nå handler om at alt går så raskt så vi rekker ikke å være i nuet.

Til syvende og sist er det øyeblikk livet består av. Det er derfor viktig hva du velger å fyller øyeblikkene med.

Dersom du fyller øyeblikkene med sjalusi, baksnakking, negativitet og fokus på alt det som ikke fungerer. Hvordan liv er det du da ender opp med? Er det et slikt liv du ønsker å se tilbake på når du nærmer deg livets slutt?

Noen har sa til meg en gang om hvordan jeg kan sammenligne livet mitt med det å gå på visning i en leilighet. «Om du skulle gå på omvisning i ditt eget liv, ville du da kjøpt det?»

Vente på noe bedre skaper stress

Når vi hele tiden bruker energien vår på å vente på noe bedre sender vi signaler til kroppen vår om at der vi er ikke er bra for oss. Dette skaper stress i kroppen vår som gjør at vi setter kroppen i beredskap.

Noe stress er godt å ha, men det er når det blir vedvarende at det kan gjøre skade i kroppen vår. Det å være i konstant fight or flight modus gjør at vi skaper et usunt stressnivå i kroppen vår som etter hvert gjør oss syke. Vi får vondt i nakke og skuldre. Noen møter veggen andre får høyt blodtrykk. Det er nok mange flere kombinasjoner mellom stress og de sykdommene vi opplever at blomstrer opp nå.

Jeg tror ikke vi blir mindre stresset av å i tillegg til daglig stress også går rundt og venter på noe som skal ta oss vekk fra stresset. Nå er det ulike regler rundt i verden når det gjelder muligheten til betalt ferie.

Vi her i Norge er privilegerte som kan ta opptil 5 ukers betalt ferie avhengig av avtalen din. Allikevel så er det 52 uker i året. Det vil derfor oppleves stressende for kroppen å gå rundt i 47 uker i året å vente på noe bedre. Er det ikke da bedre å skape det livet du slipper å flykte fra?

“Instead of wondering when your next vacation is, maybe you should set up a life you don’t need to escape from” – Seth Godin

Vi har alle mulighetene og ressursene vi trenger til å endre måten vi ser på ting. Med det mener jeg at du har alltid to valg. Enten å fortsette i det livet du har nå eller å gjøre noe med det. Du kan fortsatt ha samme jobb om den støtter deg til å oppnå dine drømmer, din frihet og dine muligheter.

Øyeblikket lenge leve…

Så hva kan du gjøre enkelt i hverdagen for å være mer tilstede? Hvilke valg har du for å gi deg muligheten til å oppleve alle dagene i livet ditt? Så hvilken betydning velger du å legge i de ting og hendelser som skjer i livet ditt? Er det noe du kan gjøre for å endre hvordan du tar det?

«Ting og hendelser har kun den betydningen du tillegger den» – Trine Åldstedt

Selv har jeg erfart og erfarer fortsatt at det er jeg som sitter i førersetet i livet mitt og det er derfor jeg som er ansvarlig for å gjøre gode valg for meg selv slik at jeg får et godt liv.

Vi har fått en mulighet til å leve her på jorden. Er det verdt å bruke det opp med å hele tiden vente på noe bedre?

Nyt dagen, nyt øyeblikkene – de kommer aldri tilbake!

Klem fra

Torbjørg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *